Locatienieuws!

12 augustus 2021
Staatsvrij nieuwetijdsonderwijs

Het heeft eventjes geduurd, maar eindelijk kunnen we jullie laten weten wat de thuisbasis wordt van De Stam! Kort geleden kregen we, na lang wachten, te horen dat onze beoogde locatie helaas niet door kon gaan. Heel snel diende zich een oplossing aan. Een oplossing die al onze verwachtingen overtrof, want wat een prachtlocatie kwam er op ons pad!

In onze zoektocht naar een geschikte locatie voor De Stam hadden we een duidelijk wensenpakket. Ons dagelijks bevinden in de natuur was/is een vereiste aangezien we natuurlijk onderwijs aanbieden. We willen de natuur en de seizoenen kunnen ervaren en beleven met al onze zintuigen. We willen buiten de mogelijkheid hebben voor een moestuin, speelruimte, bomen, dieren, water, modder en ga zo maar door. Tevens moet er een binnenruimte aanwezig zijn waar we met de kinderen van alles kunnen doen zoals bijv. creatieve activiteiten, koken en bakken, spelen, werken, muziek maken, rusten en samenzijn.

Super blij en verheugd zijn wij met de locatie waar we aansluiting hebben gevonden en te gast mogen zijn met De Stam. We worden heel warm verwelkomd bij De Witte Raaf in Rucphen. Hier vinden wij alles wat we maar wensen voor De Stam. Alles wat hierboven omschreven is, maar nog meer dan dat, namelijk de aansluiting bij elkaar in onze visies. Het is een prachtige, magische plek midden in de natuur. Een rustgevende, ademende en levende plek waar je echt kunt aarden. Wat zijn we hier enorm dankbaar voor en wat kijken we er naar uit om hier te gaan genieten met de kinderen, ouders en leerkrachten van De Stam.

De Witte Raaf zal de basis van De Stam gaan vormen. Hiernaast hebben wij in de omgeving van Roosendaal zes prachtige boerderijen waar we welkom zijn. Hier zullen we regelmatig heen gaan voor een boerderijdag waarbij de kinderen mee mogen werken en het boeren buitenleven ten volle mogen ervaren. Ook hier zijn we heel blij mee, omdat er op deze boerderijen ontzettend veel te ontdekken, leren en ervaren valt.

error: