Trots!

6 september 2021
Staatsvrij nieuwetijdsonderwijs

Morgen is het zover, de eerste schooldag van De Stam. Wat een mega bijzonder moment! Na anderhalf jaar keihard werken, héél wat uitdagingen, overwinningen, doorzetten, een pad banen, mezelf even verliezen en weer terugvinden, ontmoetingen, zichtbaar worden, teleurstellingen en ontzettend mooie dingen die op mijn pad kwamen…. is het nu zover dat we gaan beginnen. Het voelt ergens nog zo onwerkelijk. In 2020 schreef ik mijn visie en het schoolplan en werkte ik aan vele voorbereidingen voor De Stam, maar leerkrachten en een locatie waren er nog niet. Een paar maanden later had ik een team van 6 gelijkgestemden om me heen en nog een paar maandjes later, nu, hebben we een prachtlocatie in de vrije natuur en een groep lieve ouders en kinderen die gaan deelnemen aan De Stam. En er is natuurlijk nog veel meer. Iedereen die ons een warm hart toedraagt, iedereen die graag een steentje wil bijdragen, het is echt hartverwarmend! Dagelijks ontvang ik mailtjes van geïnteresseerden en mensen die willen bijdragen aan De Stam, op allerlei manieren en vanuit allerlei hoeken, ongelooflijk! Dat ik iets aan het neerzetten ben wat aandacht trekt, opvalt, waar draagvlak voor is en wat goed ontvangen wordt, is wel duidelijk en natuurlijk mega bijzonder. Wauw!

Vandaag kijk ik even terug op die afgelopen anderhalf jaar en vandaag geef ik mezelf even een schouderklopje. Ik ben geneigd om altijd te kijken naar wat er nog moet gebeuren en wat er nog niet af is, maar wat is het waardevol om soms ook even terug te kijken, de balans op te maken en dan te beseffen wat je allemaal gedaan hebt en dat maakt mij vandaag oprecht heel trots!

Op naar morgen, naar DE start en op naar een toekomst van genieten, vrijheid, verwondering, verbinding, natuur, veiligheid, rust en liefde! En hopelijk gaat De Stam een inspiratiebron worden en draagt De Stam bij aan een stukje bewustwording en vernieuwd onderwijs in onze maatschappij. Dat er vele stammen mogen volgen!

En dan nog een speciaal bedankje naar Danny, mijn man, die mij ontzettend veel geholpen heeft op alle vlakken. Naar mijn kinderen, die deze bewustwording en de daadkracht in mij naar boven brengen. Naar mijn ouders die altijd voor mij klaar staan en helpen waar het kan. En naar het team van De Stam, die zich bij mij hebben aangesloten, dezelfde mooie visie delen, geholpen hebben en nu natuurlijk het échte onderwijs bij De Stam gaan vormgeven. Juf Lizette is er helemaal klaar voor om morgen de lieve kinderen heel warm te ontvangen. Samen op avontuur!

error: